Google Reklamları ile Satış Yapmak

Şirketinizi kurdunuz, ekibinizi kurdunuz, her şey tamam, tanıtım için reklam bütçesi de ayırdınız. Elbette reklam bütçesinin büyük bölümünü dijital platformlara ayırdınız. Hemen bir ajans bulup Google’da ürününüzle ilgili anahtar kelimelere de reklam vermeye başladınız. Halı satıyorsanız “halı”, çiçek satıyorsanız “çiçek”, düğün organizasyonu yapıyorsanız “düğün organizasyonu” anahtar kelimelerini de içeriklerinize eklediniz. Ama işler istediğiniz gibi gitmiyor. Çünkü sizin yaptığınızı yapan onlarcasının arasında kaldınız.

Peki, ne yapmanız gerekiyordu?

Öncelikle arama motorunun yönlendirdiği sayfanıza (landing page/varış sayfası) müşterinizin ilgisini çekecek, hizmetinizi anlatacak bir sayfa tasarlamanız gerekiyordu. Yani tıklayarak sayfaya gelen kişi -eğer uygun kişiyse- onu satışa yönlendirilecek bir içerik olmalı. Merak uyandıran, sizin farkınızı açıklayan, çalışanlarınızın yeteneklerinden söz eden ama bunları abartmadan, ikna edici bir şekilde yapan, sıkmayan, zorlamayan bir içerikten bahsediyoruz.

İkinci yapacağınız ise Google’da benzerlerinizin arasından sıyrılmanızı sağlayacak sloganlarınızdır. Orijinal, hatırlanabilir, marka isminizi çağrıştıracak, samimi olan, güven veren inandırıcı sloganlardan bahsediyoruz. Elbette sloganınızın markanızı farklılaştırması, markanızın kişiliğini yansıtması gerekiyor. Sloganlarınızın olumlu duygular yaratması ve rekabet edebileceğiniz kadar iddialı olması gerektiğini de unutmayın.

Peki tek metin, tek slogan tek görsel yeterli mi?

Sadece yaş grubu ve cinsiyet için düşünürsek, diyelim ki ürününüz farklı yaşlara hitap ediyor. Peki, siz size ulaşan 18 yaşındaki bir genci, 45 yaşındaki bir kadını ya da 70 yaşındaki bir amcayı ikna etmek için aynı sözcükleri mi kullanıyorsunuz? Eğer hepsini tek bir içerikle ikna edebileceğinizi düşünüyorsanız başlık, görsel ve metnin ilk paragrafında kendisinden başkalarını gören kişi sitenizi bırakıp gidecektir.

Biz Creathinks olarak çok sayıda görsel, içerik ve slogan belirleyerek bunları farklı hedef kitleler için kullanıyoruz. Sporla ilgili kişiye uygun yazılmış metni spor yapanlara, çocukla ilgili olanı çocuk yaş grubuna, kadınlar için yazılmış olanı da bu hedef kitleye gösteriyoruz.

Google’da demografik verilerin yanında çok sayıda sektör, meslek, hobi, teknoloji, kitap, sinema gibi ilgi alanları da olduğunu unutmayın. Dijital pazarlamanın asıl gücü müşteriyi tanıyıp ona uygun satış stratejisi geliştirmekten geçiyor.

Bunu yapmadan sadece anahtar kelimelere reklam verirseniz kazandığınızdan fazlasını ödeyerek Google’ın açık arttırma sistemi içinde kaybolup gidersiniz.

Google Adwords’ü doğru şekilde kullanarak kârınızı artırmak için detaylı bilgileri Google AdWords Kullanımı yazımızda bulabilirsiniz.