“Hayallerini burada gerçekleştiriyoruz” ya da “Geleceğin için seni bekliyoruz” gibi klişeleşmiş sloganları kullanarak hazırlanan reklamların modası geçeli çok oluyor. Üniversitelerin ve okulların sadece tercihlerin yapıldığı dönemde tanıtım yapmalarıysa oldukça yanlış bir taktik. Velilerin ve öğrencilerin bir çoğu tercih döneminden önce hedeflerini belirleyerek yola çıkıyorlar yani zaten eğitim almak istedikleri kurumları ulaşabildikleri içeriklere göre seçmiş oluyorlar.
Öğrenciler ve Veliler İçlerini Rahatlatacak İçeriğe İhtiyaç Duyuyor
Okul seçiminde aday öğrencilerle etkileşimde bulunmak çok önemlidir. Sınava hazırlanma aşamasında şüphe, korku, heyecan, merak gibi duygular yaşayan öğrenciler bu duygularını gidermek için sosyal medya üzerinden üniversitelere ulaşmaya çalışırlar. Okul seçimi ise stresli bir karardır. Öğrencilere ve velilere içerik pazarlamayla sunduğunuz bilgiler, endişelerini azaltıp kayıt kararlarını kolaylaştıracaktır.
Kendini Aşırı Tanıtan Reklam Görmek İstemiyor
Hikâyenizi öğrencilerin ve velilerinin beklentileri doğrultusunda anlatmanız gerekir. İçerik pazarlama öğrencilerin ne istediğine dayanır. İçerik pazarlama, öğrencilerin ve velilerin neleri takip ettiklerini dikkate alır ve sonra okulunuzu seçmeleri için ihtiyaç duyduklarını verir. Okulunuzun içerik pazarlamasında üç şey çok önemlidir:
- Güven Sağlama: İçeriğiniz, aday öğrenciler ve aileleri okul seçerken, geleceğe hazırlanacakları okullarda kurumunuzun kalitesine güven duymalarını sağlamalıdır.
- İstek Uyandırma: Aday öğrencileri kaydolmaya ikna etmek, okulunuzun cazip özelliklerini ön plana çıkarmanız anlamına gelir.
- Değer Olma: Aday öğrenciler ve ailelere, okulunuzu yatırım yapmaya değer olduklarını açıkça kanıtlamalıdır.
Topluluk Duygusunu Vurgulayın, Aile Olduğunuzu Gösterin!
İçeriklerinizde sadece aday öğrenciler ve velilerini hedeflemek yeterli değil. Mevcut öğrencileri, velilerini ve mezunları da hedef kitle olarak belirleyip onlara da uygun içerik oluşturmak önemli. Etkileşimli içerikler o üniversitede eğitim alan öğrenciler ve ailelerinin çevrelerine okulun tanıtımını gönüllü olarak yapmasını sağlar.
Hedef Kitlenizi Doğru Belirleyin
Eğitim sektörünün hedef kitlesi öğrenci ve velilerden oluşuyor. Yani hem genç, dinamik, sosyal medya ile iç içe yaşayan, hem de teknolojiye ayak uydurmaya çalışan iki ayrı kitleye hitap etmeniz gerekiyor. Sadece tek bir kitleye ulaşmaya çalışmak ya da tek bir tanıtımla iki kitleyi de aynı anda hedeflemek çok etkili olmayacaktır. Örneğin hedef kitlenin hem öğrenciler hem de veliler olması doğru bir hedef kitle seçimi olmadığını gösterir. Dönemsel olarak içerik stratejinin değiştirilmesi, aday öğrencilere ayrı, aday öğrencilerin velilerine ayrı içerik hazırlanması zaman, para ve enerji tasarrufu sağlayarak sizi amacınıza ulaştırır.
Eğitim kurumunuz için içerik pazarlamada profesyonel yardım almak isterseniz, biz buradayız.