Linkedin İçerikleri Nasıl Olmalı?

Linkedin Content

Daha Uzun Yazın

Şirketler, çalıştıkları tedarikçilerden şeffaflık ve özgünlük bekliyorlar. Linkedin Sosyal Medya ve İçerik Yönetimi Müdürü Jason Miller diyor ki, “B2B için üretilen en başarılı içerikleri incelediğimizde, hepsinin 1000-3000 kelime arasında olduğunu gördük”. Facebook ve Instagram’dan farklı olarak, Linkedin’de paylaşılan uzun içerikler daha çok etkileşim alıyor, daha sık paylaşılıyor.

Buzzsumo* Linkedin’de yayınlanan içeriklerin % 85’inin 1000 kelimeden daha az olduğunu söylüyor. Bu da içerik pazarlama yapanların, bir müşterinin dikkat süresinin japon balığının dikkat süresinden daha kısa olduğunu göz önünde bulundurduğunu gösteriyor. Sosyal medya kullanıcılarının paylaşılan içerikleri okumak için uzun süre ayırmadıkları düşünülüyor ama verilere bakılırsa bu B2B içerikleri için geçerli değil. 2014’ten beri Linkedin’de yayınlanan uzun içeriklerin sayısı önemli ölçüde artmış. Linkedin’de 2015 yılında 80.000, 2016 yılında 130.000 ve 2017 yılında 377.000 makale yayınlanmış.

LinkedIn’de yayınlanan içerik paylaşımlarının sayısı, 2015’ten 2016’ya neredeyse ikiye katlanmış, 31 milyondan yaklaşık 73 milyona çıkmış. Linkedin’deki çoğu kullanıcı 1000 kelimeden az, kısa makaleler yayınlıyor ancak en çok paylaşılan içerikler 1000-3000 kelime uzunluğunda. Bu veriler, LinkedIn B2B çalışanlarının tercih ettikleri içerikleri oluşturmak için önemli bir fırsat yaratıyor.

Derinlemesine Araştırın, Yüzeysel Olmayın

LinkedIn’de oluşturulan uzun içeriklerin daha çok paylaşılmasının nedeni, çoğu kullanıcının bir konuyu derinlemesine anlamak istemesi. İyi araştırılmış, problem çözen, uzun bir içerik, hedef kitlenin ihtiyacını daha iyi karşılıyor.

Ancak etkili içerik oluşturulmasında sadece yazının uzun olması yeterli değil. İçeriklerin hedef kitlenize değer veren ve ürün ya da hizmetinizle ilgili bilgi veren, uzmanlığınızı gösteren, düşündürücü içerikler olması gerekiyor. İçeriklerinizin özgün olması etkili olmasını artıracak bir başka nokta. Başkalarına ait içerikleri ufak değişikliklerle kullandığınızda, hem hedef kitlenizin gözünde prestij kaybediyor, hem de içeriğiniz beklenen ilgiyi görmüyor. Özgün içerikleriniz ise diğer LinkedIn kullanıcıları tarafından daha çok okunup paylaşılıyor ve işletmelerin üst düzey yöneticilerine daha kolay ulaşmanızı sağlıyor.

Çarpıcı Olun, Merak Uyandırın

Linkedin’de içeriklerin başlıklarının 40-49 karakterden fazla olmaması daha etkili oluyor. En çok dikkat çeken başlıklar “nasıl?” sorusuyla başlayan başlıklar. İçeriklerinize görsel veya video eklemek daha çok okunmasını ve paylaşılmasını sağlıyor. Ancak her içeriğe video eklemek beklenildiği kadar etki yaratmayabiliyor.

Yazının konusuna ve uzunluğuna göre içeriğe görsel ya da video eklemek gerekiyor. Uzun ve bilgilendirici içerikler etkili ancak ortalama beş alt başlığa bölünmüş yazılar daha kolay okunuyor. Olumlu bir duyguyu yansıtan içerikler, daha çok paylaşım ve beğeni alıyor. Tarafsız bir dille yazılan içeriklere daha fazla yorum yapılıyor.

Linkedin’i İşinizin Parçası Haline Getirin

B2B şirketlerinin %74’ü satın alma kararları için Linkedin’i kullanırken, %44’ü LinkedIn üzerinden yeni tedarikçi buluyor. Bu verilere göre, LinkedIn’de içerik oluşturmak ve bu içeriği doğru hedef kitleye ulaştırmak önem kazanıyor. LinkedIn’in kullanıcılarının %62’si eğitimle ilgili ya da bilgilendirici olduğu için içerikle ilgileniyor, %44’ü için okudukları içeriklerin en keyifli kısmı içeriğin sonunun ilham verici olması.

Creathinks LinkedIn üzerinden hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek, özgün içerikleriyle satış fırsatı yaratmanızı sağlıyor. Ürün ya da hizmetinize güveniyor ama hedef kitlenize ulaşamıyorsanız, Creathinks ekibi olarak hazırlayacağımız içeriklerle sizin için biz ulaşalım. İletişim için tıklayın

*https://buzzsumo.com/blog/key-trends-in-linkedin-publishing/